23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

"Özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir." (Gazi Mustafa Kemal Paşa) Bu yüksek şuur ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi; yurdumuzun ve milletimizin geçirdiği tüm o zorlu günlerin en büyük hatırası, millî iradenin ve millî egemenliğin en önemli sembolüdür. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla egemenlik kayıtsız şartsız millete devredilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı aynı zamanda bir devletin küllerinden yeniden doğuşu anlamına da gelmektedir. İleri görüşlülüğüyle, zekâsıyla, cesaretiyle, liderliğiyle kurtuluşun yolunu Türk milletine işaret eden Mustafa Kemal Atatürk; Millî Mücadelemizin sonunda şehit emanetlerini unutmamış, onlara bir gün armağan etmiştir. Bu armağanın heyecanı tüm dünya çocuklarını sarmıştır ve 23 Nisan dünya üzerindeki tüm çocukların bayramı olmuştur. 

Dünya bir bahçe, çocuklar ise bu bahçenin en güzel, en nadide ve en narin çiçekleridir. İşte bu çiçekleri korumak, onları özenle büyütmek, onlara göklerde uçurtmalara yer açılmış bir dünya bırakabilmek biz büyüklerin elinde. Dünyanın en doğu ucundan en batı ucuna, en kuzey ucundan en güney ucuna, kısacası coğrafya ayırt etmeksizin dünyanın dört bir yanına kadar olan tüm yurtlarda çocuklar en iyi şartlarda yaşamayı, korunmayı hak etmektedirler. Savaşların sonsuza kadar son bulduğu, çocukların her zaman mutlu yaşadığı bir dünyaya kavuşabilmek dileğiyle...

Tüm dünya çocuklarını; sevelim, koruyalım ve tekrar sevelim...

Büyük ve güzel anlamların yüklü olduğu bugünü bizler Toprakkale İlkokulu/Ortaokulu olarak büyük bir coşku, heyecan ve sevinçle kutladık. Dans gösterileri ile başlayıp müzik dinletisi ile devam eden programımıza çocuklar arasında yapılan yarışmalar heyecan kattı. Bu güzel ve anlamlı gün davetlilerin de katılımıyla gerçekleşen halk oyunu gösterisi ile sona erdi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Gazi meclisimiz Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bizlerin bu güzel günleri yaşamamıza vesile olan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

24-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi